OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Premis míldiu: La intel·ligència col·lectiva com a eina de millora

David Budó Martí,

El passat dia 20 a les instal·lacions de la cooperativa de Nulles, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis als viticultors que varen detectar les primeres taques de míldiu l’any 2022. Aquests premis que es duuen a terme des de 1983, tenen per objectiu de donar un reconeixement a les persones que detecten les primeres taques de míldiu i que serveix per anunciar, de forma col·lectiva, que aquesta malaltia ja està present a les vinyes de diferents zones geogràfiques.


Durant la jornada es va realitzar un col·loqui sobre aspectes rellevants de la lluita contra les malalties, els reptes que planteja el canvi climàtic i normatives europees que poden ajudar a millorar les tasques diàries dels viticultors/es. En aquest col·loqui van participar Ivà Gallego, Enòleg de la cooperativa de Nulles, Vicenç Ferré, President de la DO Tarragona i Elisenda Guillaumes, Directora general d'agricultura i ramaderia. En el debat es va constatar la necessitat d’implementar mesures per lluitar contra el canvi climàtic, els seus efectes i els nous patògens que aquest pot comportar. També es va fer esment del Pacte Verd Europeu i de la necessitat de posar en valor el paisatge i les persones que el treballen.


L’acte va estar coorganitzat per INNOVI, clúster vitivinícola català, que va explicar diferents projectes innovadors relacionats amb l’aplicació de fitosanitaris que van des de la predicció dels potencials atacs dels patògens a partir de dades agrometereològiques fins a la substitució dels fitosanitaris existents per altres mètodes alternatius encara més respectuosos amb el medi ambient.


La consellera del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va cloure l’acte destacant la importància de la intel·ligència col·lectiva com a instrument de millora de la societat.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies